« Samen laten we mensen zonder toegang tot de digitale samenleving weer lachen »

In de digitale wereld van vandaag wordt het bezit van een digitaal toestel, verbinding met internet en digitale vaardigheden een essentiële behoefte. 

Helaas heeft in België alleen al bijna 1 op 10 mensen geen toegang tot het internet en is 1 op 3* kwetsbaar omdat de digitale kloof steeds groter wordt.

De huidige situatie rondom het COVID-19-virus heeft ons bewust gemaakt van de noodzaak om in het dagelijks leven digitaal verbonden te zijn, in het bijzonder om :

  • Te communiceren met onze vrienden en familie
  • Toegang te krijgen tot essentiële, steeds meer gedigitaliseerde diensten : bankieren, werkgelegenheid, gezondheidszorg, administratie, enz.
  • Onderwijs te kunnen blijven volgen
    En veel andere dingen…

Dit besef mag niet beperkt blijven tot de uitzonderlijke omstandigheden waarin we ons momenteel bevinden. Dit is het moment om concrete en structurele maatregelen te nemen, zodat we mensen die digitaal buitengesloten dreigen te raken weer bij de samenleving kunnen betrekken.

Solidaris, het Belgische Rode Kruis en aSmartWorld hebben daarom, met de steun van de Koning Boudewijnstichting, de handen ineengeslagen. Samen verdelen zij refurbished smartphones en tablets onder mensen die hier behoefte aan hebben en helpen zij hen ook bij het gebruik van deze toestellen.


Ons doel ?

10.000 mensen die dit nodig hebben, dit jaar nog toegang bieden tot de digitale samenleving !

* Cijfer gebaseerd op de Digitale Inclusie Barometer van de Koning Boudewijnstichting (2020)
Ontmoeting met Simone

"Door uw apparaat te doneren, kunt u de sociale band herstellen die deze mensen missen."

Geoffroy Van Humbeeck, CEO van aSmartWorld

HOE KUNT U ONS HELPEN ?

Financiële schenking
Financiële schenking

Heeft u geen apparaat om te doneren, maar wilt u toch deelname aan de actie? Doe een donatie aan het project en profiteer van een belastingverlaging!

Schenk uw apparaat
Schenk uw apparaat

U bent een bedrijf of een individu en u bezit ongebruikte apparatuur ? Geef het (hen) ten gunste van mensen in nood!